آشنایی با مفهوم چرخه عمر اینترنت اشیاء (IoT)
مفهوم اینترنت اشیاء در حال پذیرفته شدن توسط شرکتهای مختلفی است تا به بهبود کارایی تجهیزات منجر شود. IoT یا اینترنت اشیاء می تواند در محیطهای مختلفی از صنایع گرفته تا فروشگاههای زنجیره ای مورد استفاده قرار گیرد. اما در صورت عدم مدیریت صحیح و کامل ممکن است تجهیزات کارکرد مورد انتظار کاربر را نداشته باشند.
مدیریت دستگاهها عنصر کلیدی برای موفقیت در اینترنت اشیاء به حساب می آید.
تمام چرخه زندگی اشیاء نیاز به مدیریت دارند تا بتوانند به شکلی که برنامه ریزی شده، عمل نمایند. شش مرحله مهم در مدیریت چرخه عمر دستگاهها در اینترنت اشیاء وجود دارد که تحت ایده Connect-Operate-protect (برقراری ارتباط – انجام کار - حفاظت) شناخته می شود.
برقراری ارتباط
وقتی یک دستگاه وارد این عرصه می شود، نیاز است تا به عنوان پیش نیاز یک مجوز پیشگیری از ورود تجهیزات غیر مجاز بر روی شبکه داشته باشد. با اینکار مرحله تصدیق هویت برای یک دستگاه حقیقی قابل اجرا خواهد بود. در انتها هم دستگاه یکبار برای اتصال به شبکه تنظیم شده و سپس قادر خواهد بود از طریق شبکه به ارسال اطلاعاتی بپردازد که به ویژگیها و قابلیتهای عملیاتی آن دستگاه مربوط خواهد بود.
نظارت
زمانی که نوبت به نظارت می رسد، سلامت و صحت یک دستگاه نگرانی رایج کاربران خواهد بود. برای دانستن شرایط، دستگاه می تواند داده های سنجش از راه دوری ارسال نماید که وضعیت دستگاه را توسط پارامترهایی در لحظه تعریف می کند که در صورت نیاز بتوان اقداماتی انجام داد(مثل ارسال هشدار) . این اعلام هشدار می تواند حتی به فعالیتهای پیش گیرانه مربوط باشد. بطوریکه پیش از آنکه دستگاه از کار بیفتد یا تعمیر هزینه بری در پیش داشته باشد به کاربر درباره آن مشکل اطلاعاتی داده می شود.
سرویس رسانی
ابزار تشخیصی در کنسول مدیریت دستگاه نیاز به دریافت اطلاعات جزئی درمورد دستگاه دارد. در صورتی که نیاز به بررسی دستگاه وجود داشته باشد، اطلاعات دریافتی می توانند به تشخیص و تعیین احتیاجات پیشرفته تر دستگاه کمک نمایند. کاربر قادر است بصورت ریموت بدستگاه دسترسی داشته و کارهایی مثل اشکالیابی یا دسترسی کامل برای تحلیل وضعیت را انجام دهد. فایلها می توانند بصورت ریموت برای تنظیم و تعمیر دستگاه ارسال شوند و تغییراتی برای تنظیم کارکرد دستگاه صورت گیرد.
مدیریت
بزرگترین بخش IoT توانایی کنترل دستگاهها بصورت ریموت یا از راه دور خواهد بود. مدیریت از راه دور می تواند هزینه های حضور فیزیکی متخصص بالای سر دستگاه و خطر ورود افراد به محیطهای حساس را حذف یا کاهش دهد. بررسی از راه دور می تواند به کاربر اجازه دهد به اطلاعات ثابت و مشخص دستگاه پی ببرد. اینکار کمک می نماید تا مراحل مورد نیاز اشکالیابی برای پیگیری تغییرات و نحوه تغییر کارکرد دستگاه بخوبی تعیین شود.
بروزرسانی
نرم افزار دستگاه گاه و ناگاه به بروزرسانیهایی نیاز خواهد داشت که می توانند بشکل فرم ور ها یا بسته های بروزرسانی امنیتی باشند. این بروزرسانیها نیاز خواهند داشت توسط مکانیزمی تهیه و نصب شوند. قابلیت اجرای این بروزرسانیها بصورت ریموت بسیار مفید است اما می تواند با خطری مثل ازکار افتادگی دستگاه در یک بروزرسانی ناقص متصور باشد. چنین شکستی می تواند منجر به از کار افتادگی کامل سیستم شده و عملا دستگاه بلا استفاده شود. بنابراین توانایی رفع خطا یا ریکاوری زمانی که دستگاهها به اینترنت اشیاء مجهز می شوند قابلیت مهم و کارآمدی خواهد بود.
بازنشستگی
وقتی نسل تجهیزات یا نسخه آنها قدیمی است و یا دستگاه دچار اشکالاتی است و بصورت آفلاین در می آید باید مطمئن باشید که از داده ها و سیستم کاربران حفاظت شود. در این وضعیت باید مکانیزمی وجود داشته باشد تا دستگاه را از رده خارج کرده همزمان از دست رفتن داده ها در سیستم را پیشگیری نماید.
همانطور که گفتیم با توجه به نوپا بودن مفاهیم IoT، هنوز به عنوان یک تکنولوژی همچنان در حال پیشرفت و بهبود است. داشتن درک درستی از مدیریت یکپارچه دستگاهها در اینترنت اشیاء می تواند به کاهش خطر رویارویی با موانع سخت تر در آینده بینجامد.
تیاندی دوربین مداربسته نصب دوربین مداربسته نمایندگی هایک ویژن
همکاری شرکت QNAP و AMD برای ساخت سری جدید NAS ها
شرکت QNAP بعنوان یکی از سازندگان دستگاههای ذخیره سازی تحت شبکه، اخیرا در تولید سیستم NAS جدیدش طی یک همکاری با شرکت AMD از قابلیت چیپستهای گرافیکی و محاسباتی این شرکت بهره خواهد برد.
شرکت QNAP خبر تولید محصول پرقدرت و توانمندی با نام TVS-x73 از خانواده سیستمهای NAS را به تازگی منتشر کرده است. این محصول جدید از پردازنده داخلی AMD در سری R با 4 هسته APU برخوردار است که می تواند تا 64 گیگابایت رم را پشتیبانی نماید. ضمن اینکه موتور کدگذاری سخت افزاری AES-NI، برخورداری از 2 اسلات حافظه SSD با نوع درگاه SATA 6Gb/s، حافظه کش SSD، پورت USB 3.1 (10 Gbps )، پورت ارتقاء 10GbE، خروجی زوجی HDMI و سیستم سخت افزاری شتاب دهنده کدگذاری و دیکدینگ تصاویر 4K از مشخصات مهم این محصول خواهد بود.
مشخصات و قابلیتهای TVS-x73 باعث شده است بعنوان یک NAS مناسب و کار آمد برای کسب و کارهای کوچک و متوسط بتواند یک فضای ابری کارآمد با سرعت انتقال بالای داده ها، مجازی سازی (Virtualization)، پخش فایلهای چند رسانه ای و نمایش تصاویر را نیز بخوبی در اختیار کاربران بگذارد.
بگفته Y.T.Lee نایب رئیس شرکت QNAP علت استفاده از پلتفرم AMD از سری R، برخورداری از APU های قدرتمند شرکت AMD است که ترکیبی از قدرت CPU های AMD را همراه با پردازنده گرافیکی Radeon R7 به دستگاههای NAS این شرکت می آورد. ضمن اینکه با استفاده از آخرین سیستم عامل QNAP با نام QTS 4.3 و بهره مندی از پورت داخلی USB 3.1 می توان ارتباطی جایگزین در کنار پورت 10GbE برای مقاصد ویژه و حرفه ای نیز داشت.
شرکت AMD هم ضمن اظهار رضایت از این همکاری اعلام داشته که قرار است علاوه بر افزایش همکاریها، روی بخش کسب و کارهای کوچک در این صنعت بیشتر تمرکز داشته باشد.
TVS-x73 در مدلهایی با ذخیره سازی بر روی 4، 6 و 8 کانال هارددیسک به بازار عرضه می شود. بر خورداری از یک پردازنده مجتمع قدرتمند مثل AMD RX0421BD با چهار هسته فعال (برخورداری از CPU و GPU در یک بورد) با فرکانسهای 2.1 گیگاهرتز در حالت پایه و 3.4 گیگاهرتز برای حالت boost در کنار Ram Dual-Channel با ظرفیتهای 8، 16 و یا 64 گیگابایت بصورت DDR4 و برخورداری از حداکثر 4 پورت شبکه و دو اسلات حافظه SSD از نوع M.2، دستگاهی قدرتمند را به طرفدارانش هدیه می دهد.
برخورداری از اسلاتهای حافظه M.2 قابلیت انتقال داده ها تا 1172 مگابایت را میسر کرده است.
این ذخیره ساز برای سیستمهای نظارت تصویری و دوربین مداربسته بخوبی می تواند از پورتهای 10GBASE-T یا SFP+ استفاده نماید. برخورداری از پورت Dual شبکه 10GbE (بصورت سفارشی ) در روی این سری محصولات دست کاربران را در سیستمهای نظارت تصویری بزرگتر و استفاده از دوربینهای مداربسته متنوع باز می گذارد. در واقع هدف شرکت QNAP همخوانی کامل TVS-x73 با سیستمهای متوسط نظارت تصویری و مدیریت دوربین مداربسته با پهنای باندی بالا و برخورداری از Virtualization می باشد که بتواند در مقابل افزایش رزولوشن دوربین مداربسته یا رشد سیستمها و نیازمندیها نیز کار آمد باشد. بعلاوه در این سیستم با توجه به حافظه های بکار رفته از نوع SSD و پورتهای مختلف، به سرعت می شود از داده ها بکاپ تهیه و یا دست به بازیابی و ریکاوری تصاویر دوربین مداربسته زد.
پردازنده مورد استفاده در این سیستم از نسل سوم با معماری GCN شرکت AMD است که می تواند تصاویر ویدئویی با کیفیت 4K را سازگار با کدک هوشمند H.264 و نمایش تصاویر 4K UHD بصورت ایده آل در سیستمهای نظارت تصویری به نمایش بگذارد. ضمن اینکه توسط خروجی دوبل HDMI و قابلیت کنترل از راه دور کاربران تجربه خوبی خواهند داشت.
سیستم عامل QTS 4.3 هم در نسل جدید بصورت 64 بیتی قادر است به مدیریت حسابهای ایمیل، مدیریت کاربران و IoT و کنترل از راه دور دوربین مداربسته و ... بپردازد. برخورداری از قابلیت اشتراک گذاری داده ها با سیستم عاملهایی مثل ویندوز، مک، لینوکس و یونیکس از دیگر امکانات این ذخیره ساز تحت شبکه به حساب می آید.
مدلهای مختلف این سری محصولات به شرح زیر هستند:
TVS-473 : با 4 کانال ذخیره سازی
TVS-673 : با 6 کانال ذخیره سازی
TVS-873 : با 8 کانال ذخیره سازی
- ۰۰/۰۹/۱۰